Платформата “Ти броиш ще изпрати допълнителни застъпници в 9-а Френска езикова

...
Платформата “Ти броиш ще изпрати допълнителни застъпници в 9-а Френска езикова
Коментари Харесай

Пращат допълнителни застъпници заради феномена 120:0 за Хекимян

Платформата “Ти броиш ” ще изпрати спомагателни покровители в 9-а Френска езикова гимназия този уикенд за балотажа на локалните избори в София.

Това се споделя в известие на организацията.

Клуб Z писа за прелюбопитния феномен там - Васил Терзиев, който другояче побеждава безапелационно на първи тур, във Френската няма... нито един глас. Поне в протокола. Най-много - 120, има претендентът на ГЕРБ Антон Хекимян. 

При това на запис се чува:

" Осем пет  - 120 ", отбелязва членката на СИК, която брои гласовете, визирайки 85 - номера на бюлетината на локалната коалиция на ПП-ДБ и " Спаси София ".

" Трайчо ли е? ", пита записващата резултатите друга членка на комисията (вероятно има поради Трайчо Трайков, който завоюва още на първи тур кметското място в р-н Средец).

И след това сама се поправя:

" Ааа, неее... Васил... Терзиев, нали за общината ".

Съответно пък солидните 30 гласа има Светослав Витков - " комшия " в протокола на " безапелационния победител " Хекимян (например Ваня Григорова има 57 вота и това значи, че досегашният публицист напряко я " опустошава " в тази секция, б.р.).

Гласовете на " Хиподила " го вършат четвърта мощ и за тях не е невероятно да се допусне, че са неточност и всъщност пък са действителният резултат на Хекимян.

" Също по този начин гласоподаватели алармираха, че не са регистрирани преференциите за общински съветници от ПП-ДБ (Спаси София). 

В четвъртък ОИК отхвърли жалбата на “Ти броиш ” за нередностите в протоколите във връзка с преференциите. Според членовете на ОИК данните за общинската листа са попълнени вярно ", пишат през днешния ден от платформата. 

“ОИК няма пълномощие да разпорежда наново броене на гласовете след приемане на секционния протокол и предаване на изборните бумаги и материали на общинската администрация. Протоколът на СИК съставлява формален свидетелстващ документ, формиран от длъжностни лица в кръга на службата им и до доказване на противното по надлежния правосъден ред, следва да се одобри ”, оправдали се от комисията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР